1. Müller Thurgau, akostné odrodové 2014
Odroda známa aj pod názvami Rizvanec, Müller Thurgaurébe, Müllerovo, Ryzling-Silvaner ai. Vznikol v roku 1882 v Geisenheime, je to mäkšie víno, často vyššej kvality. Je to jedno z najpopulárnejších vín u nás. Lahodná harmonická chuť a sviežosť dominuje v mladých vínach. Jemne korenistý typický kvetnatý buket po muškáte až ovocný po broskyni, sa snúbi s nižším obsahom kyselín a jemnou žltozelenou farbou.
Gastro odporúčanie: Možno ho podávať k predjedlám ľahkej korenistej chuti, jemnej hydine a syrom, aj k jedlám talianskej kuchyne pri teplote do 12 °C.
2. Muškát moravský, akostné odrodové 2014
Novovyšľachtená odroda v Polešovicích na Morave. Vznikla krížením Muškátu Ottonel a Prachtraube. Víno je výrazne aromatické, plné, s muškátovou vôňou, s jemnými kyselinami a lahodnou korenistou chuťou.
Gastro odporúčanie: Podáva sa k zákuskom, tortám, koláčom z lístkového cesta a palacinkám, už pri teplote 8-11 °C.
3. Devín, neskorý zber 2012
Novovyšľachtená odroda slovenského pôvodu od Ing. Pospíšilovej /Tramín červený x Veltlínske červenobiele/. Do listiny kultivarov bola zapísaná v roku 1997. V priaznivých ročníkoch dosahuje vysokú cukornatosť. Vína sú plné, harmonickej chuti, jemne korenisté. Víno je silno aromatické s jemnou muškátovou vôňou a tramínovou chuťou, je však ďaleko pikantnejšie a sviežejšie. Z neskôr zberaného hrozna sa pripravuje víno vysokej kvality.
Gastro odporúčanie: Výborné je k syrovým delikatesám.
4. Frankovka, rosé, akostné odrodové 2014 (polosuché)
Víno sa vyrába z modrých odrôd hrozna (Frankovka Modrá) okamžitým lisovaním bez nakvášania. Farba je priamo úmerná zrelosti hrozna a technológii spracovania.
5. Skalická Frankovka, akostné značkové 2013
Hrozno je zberané zo starých viníc s malým zaťažením krov. Ide o veľmi starú odrodu, ktorá je podľa určitých prameňov nemeckého pôvodu, alebo jej pravlasťou môže byť Dolné Rakúsko. Charakteristický odrodový buket, po zrelom ovocí, jemná dubová, škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Je to víno pre milovníkov tvrdších červených vín. Frankovka z kvalitného ročníka má až malinovú vôňu.
6. Cabernet Sauvignon, výber z hrozna 2013
Má vysoký obsah antokyanových farbív a tanínu. Je rubínovo červenej farby. Má výraznú odrodovú príchuť cabernetového charakteru a vyšší obsah kyselín. Vyznačuje sa bohatou rozmanitosťou vo farbe a aróme. Starnutím sa u vína stupňuje korenitosť a sýtosť farby. V intenzívnej ovocno-kvetinovej vôni objavíte vôňu čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí, fialiek i jemný anízový tón. Zrením víno získa harmonický nádych duba, dymu a jemnej čokolády. Robusná chuť je zahalená do príznačnej vône dreva.
Gastro odporúčanie: Ideálne je k tmavému mäsu a špecialitám z diviny, tiež k tvrdým syrom.
Degustačný set je možné zakúpiť aj v darčekovom balení - štýlovej drevenej bedničke na 6 fliaš.