Verdejo je autochtónnou odrodou oblasti Rueda, v súčasti pravdepodobne najúspešnejšou španielskou bielou odrodou. Hrozno pochádza výlučne zo starých vinohradov s limitovonou úrodou a ručným zberom. Toto víno bolo fermentované v barikoch s následným vyzrievaním „sur lie“ (na kvasniciach), spolu 6 – 10 mesiacov (francúzsky dub „Allier“). V jeho aromatike sa nádherne prejavuje terroir španielskej Kastílie jemne dokreslený tónmi nového duba.
Bledožltá farba so zlatistými odtieňmi, vôna kvetinovo-medová a jemne vanilková. Typická „karamelová“ textúra v nástupe prechádza ovocno-kvetinovými arómami bazového kvetu, hrušiek, jabĺk a marhúľ. Korenistý záver s podtónom opečeného chleba a medu a hodvábnou hladkosťou. Komplexné, harmonické a výrazné, pritom jemné, elegantné a perzistentné víno.
Gastro odporúčanie: Podávať pri teplote 10-12º C ako aperitív, k výraznejším jedlám z rýb alebo hydiny, cestovinám, jedlám z ryže a k šalátom, k jedlám ázijskej kuchyne (nie príliš pálivým).
Ocenenia:
89 bodov – Guía Peňín 2009, ES
92 bodov - Guía Peňín 2010, ES
viac o produkte
Ak si želáte víno poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.
Víno vieme dodať aj v štýlovej drevenej bedničke.
skryť popis