Ak španielske, tak červené /6 fl./

Ak španielske, tak červené /6 fl./
67,80 €
za kus
Do 48 hodín u Vás

Zadajte počet kusov.

Španielsko má červenú farbu vo svojej DNA. Toto dobre vedia aj vinári z juhu Európy, ktorí občas dokážu vyčarovať v pivnici skutočne unikátne kúsky. Každé z vín, ktoré sme pre vás pripravili do tohto setu, má vlastný charakter a vlastnú charizmu. Vínka ideálne na jesenné posednia!

Set obsahuje:
1. Bodegas Arraez - Calabuig 2016
2. Bodegas Arraez - Vivir sin dormir 2016, 100% Organic
3. Bodegas Arraez - Vividor 2016 D.O.
4. Bodegas Arraez - Mala Vida 2015
5. Marqués de Riscal - Viňa Collada, DOCa 2014
6. Dinastia Vivanco - Vivanco Crianza, DOCa 2012


Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu. 

viac o produkte

1. Bodegas Arraez - Calabuig 2016

Toto víno vytvoril Toni Arráez - enológ vinárstva, ako poctu svojej matke - Marii Belén Calabuig a snažil sa pri tom, aby bolo presne také ako ona: "milé, priateľské, svieže a prítomné každý deň".

Je vyrobené z výberu najlepšieho hrozna z odrody Monastrell a Tempranillo (50:50). Je preň typická intenzívna červená farba s fialovými okrajmi. Aróma červeného ovocia sa mieša s balsamicom v závere. Chuť je mäkká, elegantná a ovocná. Skvelé víno na každý deň, ktoré nikdy neomrzí. Vďaka výbornému pomeru cena/výkon dávame naň garanciu! Ak by vám nechutilo, vrátime vám peniaze! 

Gastro odporúčanie: Vhodné podávať k hydine, cestovinám, rybám, predjedlám. Je perfektným doplnkom k stredomorskej strave. 

2. Bodegas Arraez - Vivir sin dormir 2016, 100% Organic

"Vivir sin dormir" alebo po našom: "Život bez spánku" vystihuje toto 100% organické víno úplne presne. Dokiaľ totiž máte vo vinotéke ešte jednu fľašu, spať sa jednoducho nejde! 

Pochádza z odrody Monastrell, ktorá je vo francúzsku známa ako Mourvèdre. Bolo vypestované v stredomorskej klíme v oblasti Jumilla, ktorá umožnila hroznu dosiahnuť dokonalú zrelosť a um vinára dal potom vzniknúť nezabudnuteľnému moku!

Hrozno fermentovalo s dlhou maceráciou a zrenie prebehlo v barikových sudoch po dobu 4 mesiacov. Je to víno intenzívnej čerešňovo červenej farby. Má veľmi výraznú arómu a zároveň silnú, hodvábnú a zamatovú chuť červeného ovocia, sliviek, černíc a malín. Je plné, telnate, hutné a zamatové! GARANTUJEME!

Gastro odporúčanie: Víno sa hodí podávať k mäsu a syrom. Je ideálnym doplnkom k stredomorskej strave.

3. Bodegas Arraez - Vividor 2016 D.O.

Názov "Vividor" možno najlepšie preložiť ako "osobu, pôžitkára, ktorý si rád užíva - ak sa dá, aj na úkor druhých". Áno, mohli by ste ho označiť ako bonvivána, no aj ako oportunistu.  Tak sa ani Vy nebojte využiť príležitosť, ktorú vám táto fľaška núka: získať veľmi chutné víno za veľmi príjemnú cenu.

Toto červené víno zrelo po dobu 4 mesiacov vo francúzskych a amerických dubových sudoch. Hrozno pochádza z viníc, ktoré sú situované 700 metrov nad morom a silne ovplyvnené stredomorskou klímou. Ide o veľmi harmonické a vyvážené víno s výraznou ovocnou chuťou a zamatovým záverom. Užite si ho v spoločnosti priateľov, je ideálnym spoločníkom na dlhé debaty! Garantujeme!

4. Bodegas Arraez - Mala Vida 2015

"Mala vida" je veľmi sarkastický názov pre tak dobré víno. Znamená to totiž "zlý život". No možno sa len výrobca inšpiroval známou pesničkou od Mano Negra. Nech už je to akokoľvek, toto červené, suché víno je vyrobené z odrôd CABERNET SAUVIGNON 25%, SYRAH 25%, MONASTRELL 25%, TEMPRANILLO 25%. Hrozno sa zbieralo ručne. Fermentácia jednotlivých odrôd prebiehala v nerezových tankoch, pri teplote 28°C, po dobu 25-30 dní. V dalšej fáze se odrody zmiešali a nechali dozrieť v nových francúzskych dubových sudoch značky "Taransaud" po dobu 3 mesiacov a dalšie 3 mesiace v amerických dubových sudoch "Victoria". Vo finálnej fáze zrelo víno ešte spoločne 2 mesiace v amerických sudoch značky "Intona". Celková doba zrenia je teda 8 mesiacov. 

Tento spôsob stupňovitého zrenia má za účel získať komplexné, vyvážené, aromaticky a chuťovo pestré víno. Víno má tmavo fialovú farbu a vysokú viskozitu, intenzívnu vôňu ostružín a čiernej ríbezle s ľahkým karamelovým pozadím. Chuť je plná, energická, vyvážená, po zrelom červenom ovocí, skvele zakomponovanou kyselinou a výraznejšou trieslovinou. Dochuť je hodvábna s tónmi karamelu, horkej čokolády a kakaa.

Gastro odporúčanie:  Víno je vhodné podávať ku grilovanému mäsu a údeninám, zrelým tvrdým syrom, pečenému jehňacemu mäsu.

5. Marqués de Riscal - Viňa Collada, DOCa 2014

Nové víno v portfóliu vinárstva Marqués de Riscal. Mladé červené, vyrobené z hrozna pochádzajúceho z vinohradov v Elciegu, cuvée odrôd Tempranillo (cca 90%) a Graciano (cca 10%) vyzrievalo v barikoch len krátko (4 mesiace). Svieže, iskrivé, s decentnou aromatikou a výraznou hroznovou chuťou. 

Gastro odporúčanie: Príjemne sa pije samostatne alebo ako doplnok k stredne silným syrom, duseným mäsám, tučnejším rybám, jedlám z húb, ryže a cestovín. Podávať pri teplote 14 - 16º C.

6. Dinastia Vivanco - Vivanco Crianza, DOCa 2012

Pomalá macerácia v drevených kadiach z francúzskeho duba pri teplote do 28 ºC má za cieľ dosiahnuť čo najlepšiu extrakciu a zabezpečenie výrazného odrodového charakteru. Jablčno-mliečna fermentácia a následné školenie sa uskutočňuje v amerických a francúzskych barikoch po dobu 16 mesiacov za pravidelného stáčania, neskôr víno vyzrieva vo fľaši ešte minimálne 6 mesiacov. Farba je intenzívna, čerešňovo-červená s fialovými odleskami, iskrivá a „hustá“. Aróma je široká, pripomína zrelé červené ovocie s nádychom vanilky a korenín. V ústach sa prejaví výborná štruktúra s tónmi ovocia a výborne integrovanými praženými odtienkami v jadre. Elegantný a perzistentný koniec. 

Gastro odporúčanie: Odporúča sa podávať pri nižších teplotách (14-16°C) k tmavej hydine, hovädziemu a drobnej divine.


skryť popis
Nechajte nám email a získajte
5% zľavu!
..a už vám neuletí žiadna skvelá ponuka.
(Vstup na stránku od 18 rokov)