Tri ručne robené vína

Tri ručne robené vína
  • Výrobca: Tibor Melecsky
  • Farba: Biele víno
  • Krajina pôvodu: Slovensko
  • Oblasť pôvodu: Južnoslovenská
  • Ročník: 2013
  • Balenie: 3x 0.75 L
  • Zbytkový cukor: suché
  • Minimálny počet kusov: 1
  • Servírovacia teplota: 16-18 °C
  • Víno obsahuje siričitany

Je nám ľúto, toto víno je momentálne vypredané. Skúste sa zastaviť neskôr, alebo si pozrite ostatné vína z tohto vinárstva.

Degustačný set - MELECSKY TIBOR  – Strekov. Ručná výroba alternatívnych vín:

Po vyše dvadsaťročných vinárskych skúsenostiach sa Tibor Melecsky prepracoval od moderných výrobných postupov, cez klasické postupy, až k dávno zabudnutým spôsobom výroby vína. Z procesu vylúčil stroje, mechanizmy a vplyv technológie. Vína vznikajú v jeho romantickej kamennej pivnici bez použitia elektrickej energie, hrozno sa spracováva manuálne – šliapaním.



  • Rizling vlašský 2013

  • Veltlínske zelené 2013 

  • Frankovka modrá 2013

viac o produkte

1.) Rizling vlašský 2013
250 ks vyrobených fliaš. Víno si uchová svoju krásu minimálne ďalších 10 rokov. Charakteristika vína: Archaický typ bieleho vína typický pre oxidatívny proces jeho výroby. Víno je lahodné a tajomne elegantné zároveň. V chuti máte pocit ako by ste sa zahryzli priamo do strapca hrozna. V porovnaní s veltlínom, má podstatne viac sviežosti. Chuť je podporená primeraným trieslom.

100% ručná výroba, s výnimkou šliapania hrozna, vtedy sa do výroby zapojili aj dolné končatiny. Pri tomto víne bolo hrozno spracovávané so 100% strapinou. Po pošliapaní sa hrozno presunulo do otvorených kadí, kde zhruba dva týždne prebiehalo alkoholové kvasenie. Víno sa počas kvasenia denne ručne premiešavalo, zvyšných 10 týždňov macerovalo zakryté v kadi. Následne sa gravitáciou presunulo do 300 litrového agátového sudu (100% samotok). Bolo to jeho druhé plnenie a víno tu zrelo ďalších 11 mesiacov. Výroba prebehla až do ukončenia jablčno mliečnej fermentácie bez použitia síry, štipka sa do vína pridala až po jej ukončení. Celkový obsah síry vo víne je menej než 15 miligramov na liter.

2.) Veltlínske zelené 2013
200 ks vyrobených fliaš. Víno si uchová svoju krásu minimálne ďalších 10 rokov. Charakteristika vína: Archaický typ bieleho vína typický pre oxidatívny proces jeho výroby. Víno je nesmierne vláčne, lahodné a tajomno elegantné zároveň. V chuti máte pocit ako by ste sa zahryzli priamo do strapca hrozna. Chuť je podporená vyšším trieslom.

100% ručná výroba, s výnimkou šliapania hrozna, vtedy sa do výroby zapojili aj dolné končatiny. Pri tomto víne bolo hrozno spracovávané so 100% strapinou. Výsledné víno je  85% samotok a 15% hrozna sa lisovalo. Po pošliapaní sa hrozno presunulo do otvorených kadí, kde zhruba dva týždne prebiehalo alkoholové kvasenie. Víno sa počas kvasenia denne ručne premiešavalo, zvyšných 10 týždňov macerovalo zakryté v kadi. Následne sa 85% vína gravitáciou presunulo do 200 litrového agátového sudu a 15% do dubového sudu. Bolo to ich druhé plnenie a víno tu zrelo ďalších 11 mesiacov. Výroba prebehla až do ukončenia jablčno mliečnej fermentácie bez použitia síry, štipka sa do vína pridala až po jej ukončení. Celkový obsah síry vo víne je menej než 15 miligramov na liter.

3.) Frankovka modrá 2013
Charakteristika vína: Minerálnejší charakter vína, typický pre Strekovský región. Dominuje v ňom zmyselná hroznová ovocnosť s jemnými, uhladenými tanínmi. V porovnaní s pinotom mierne tvrdšie, chlapskejšie.

100% ručná výroba, s výnimkou šliapania hrozna, vtedy sa do výroby zapojili aj dolné končatiny. Pri tomto víne bolo hrozno spracovávané bez strapiny, ručne sa odstopkovalo. Po pošliapaní sa hrozno presunulo do otvorených kadí, kde zhruba dva týždne prebiehalo alkoholové kvasenie. Víno sa počas kvasenia denne ručne premiešavalo, zvyšných 6 týždňov macerovalo zakryté v kadi. Následne sa víno gravitáciou presunulo do 200 litrového dubového sudu (100% samotok). Bolo to jeho druhé plnenie a víno tu zrelo ďalších 12 mesiacov. Výroba prebehla až do ukončenia jablčno mliečnej fermentácie bez použitia síry, štipka sa do vína pridala až po jej ukončení. Celkový obsah síry vo víne je menej než 15 miligramov na liter. 600 ks vyrobených fliaš. Víno si uchová svoju krásu minimálne ďalších 10 rokov.

 

skryť popis
Nechajte nám email a získajte
5% zľavu!
..a už vám neuletí žiadna skvelá ponuka.
(Vstup na stránku od 18 rokov)