1.) Rizling vlašský 2013
250 ks vyrobených fliaš. Víno si uchová svoju krásu minimálne ďalších 10 rokov. Charakteristika vína: Archaický typ bieleho vína typický pre oxidatívny proces jeho výroby. Víno je lahodné a tajomne elegantné zároveň. V chuti máte pocit ako by ste sa zahryzli priamo do strapca hrozna. V porovnaní s veltlínom, má podstatne viac sviežosti. Chuť je podporená primeraným trieslom.
100% ručná výroba, s výnimkou šliapania hrozna, vtedy sa do výroby zapojili aj dolné končatiny. Pri tomto víne bolo hrozno spracovávané so 100% strapinou. Po pošliapaní sa hrozno presunulo do otvorených kadí, kde zhruba dva týždne prebiehalo alkoholové kvasenie. Víno sa počas kvasenia denne ručne premiešavalo, zvyšných 10 týždňov macerovalo zakryté v kadi. Následne sa gravitáciou presunulo do 300 litrového agátového sudu (100% samotok). Bolo to jeho druhé plnenie a víno tu zrelo ďalších 11 mesiacov. Výroba prebehla až do ukončenia jablčno mliečnej fermentácie bez použitia síry, štipka sa do vína pridala až po jej ukončení. Celkový obsah síry vo víne je menej než 15 miligramov na liter.
2.) Veltlínske zelené 2013
200 ks vyrobených fliaš. Víno si uchová svoju krásu minimálne ďalších 10 rokov. Charakteristika vína: Archaický typ bieleho vína typický pre oxidatívny proces jeho výroby. Víno je nesmierne vláčne, lahodné a tajomno elegantné zároveň. V chuti máte pocit ako by ste sa zahryzli priamo do strapca hrozna. Chuť je podporená vyšším trieslom.
100% ručná výroba, s výnimkou šliapania hrozna, vtedy sa do výroby zapojili aj dolné končatiny. Pri tomto víne bolo hrozno spracovávané so 100% strapinou. Výsledné víno je 85% samotok a 15% hrozna sa lisovalo. Po pošliapaní sa hrozno presunulo do otvorených kadí, kde zhruba dva týždne prebiehalo alkoholové kvasenie. Víno sa počas kvasenia denne ručne premiešavalo, zvyšných 10 týždňov macerovalo zakryté v kadi. Následne sa 85% vína gravitáciou presunulo do 200 litrového agátového sudu a 15% do dubového sudu. Bolo to ich druhé plnenie a víno tu zrelo ďalších 11 mesiacov. Výroba prebehla až do ukončenia jablčno mliečnej fermentácie bez použitia síry, štipka sa do vína pridala až po jej ukončení. Celkový obsah síry vo víne je menej než 15 miligramov na liter.
3.) Frankovka modrá 2013
Charakteristika vína: Minerálnejší charakter vína, typický pre Strekovský región. Dominuje v ňom zmyselná hroznová ovocnosť s jemnými, uhladenými tanínmi. V porovnaní s pinotom mierne tvrdšie, chlapskejšie.
100% ručná výroba, s výnimkou šliapania hrozna, vtedy sa do výroby zapojili aj dolné končatiny. Pri tomto víne bolo hrozno spracovávané bez strapiny, ručne sa odstopkovalo. Po pošliapaní sa hrozno presunulo do otvorených kadí, kde zhruba dva týždne prebiehalo alkoholové kvasenie. Víno sa počas kvasenia denne ručne premiešavalo, zvyšných 6 týždňov macerovalo zakryté v kadi. Následne sa víno gravitáciou presunulo do 200 litrového dubového sudu (100% samotok). Bolo to jeho druhé plnenie a víno tu zrelo ďalších 12 mesiacov. Výroba prebehla až do ukončenia jablčno mliečnej fermentácie bez použitia síry, štipka sa do vína pridala až po jej ukončení. Celkový obsah síry vo víne je menej než 15 miligramov na liter. 600 ks vyrobených fliaš. Víno si uchová svoju krásu minimálne ďalších 10 rokov.