1. Janoušek&Polák - Rizling rýnsky Jasová, bobuľový výber 2013 (polosuché)
Víno má intenzívnu zlato-žlto-zelenú farbu. Lipovo-medová vôňa sa strieda s vôňou zrelých marhúľ . V elegantnej a obsažnej chuti vína dominujú korenisto-medové tóny s chuťou čerstvo rozkrojených marhúľ.
Ocenenia:
Zlatá medaila - Vinalies Paris 2014
Strieborná medaila - Finger Lakes NY 2014
Zlatá medaila - Agrovíno Nitra 2014
Víťaz kategórie - najlepšie zahraničné víno VINUM JUVENALE 2014
Strieborná medaila - VITIS AUREA Modra 2014
Strieborná medaila - Vínne trhy Pezinok 2014
2. Mavín - Rizling rýnsky Rača, neskorý zber 2013
Farba vína obsahuje zlatozelené tóny. Víno má intenzívnu arómu, ktorá je elegantná, svieža a priestranná. Nájdeme v nej minerálne tóny, marhuľu a tropické ovocie. Chuť kopíruje aromatické vnemy, pričom je elegantná, šťavnatá a sveža.
3. Mrva&Stanko - Rizling Rýnsky, neskorý zber 2014
Víno žltozelenej farby výraznejšieho odtieňa, s delikátne korenistou a noblesne ovocnou vôňou, najmä hrozienok a dužiny zrelých jabĺk, zvýraznenou arómou tmavého medu. Chuť vína je plne ovocná, so šťavnatou ovocnosťou jabĺk a dužín citrusového ovocia, s osviežujúcimi kyselinami a dlhou dochuťou.
4. Terra Parna - Rizling rýnsky, neskorý zber 2013
Víno s jemne vyšším zvyškovým cukrom, ktorý však maskujú vyrovnané kyselinky. Víno tak nestratilo nič zo svojej sviežosti povestného kráľa vín.
Gastro odporúčanie: Hodí sa k jedlám z králika alebo k syrovým delikatesám.
Ocenenia:
Bronzová medaila - International Wine Chalange 2015
5. Karpatská perla - Varieto Rizling rýnsky, výber z hrozna 2013
Víno má zelenožltú farbu, výraznú ovocno-kvetinovú arómu. Nachádzame vnej tropické ovocie, limetku a medové plásty. Je veľmi plné a má predpoklady na dlhodobé zrenie vo fľaši.
6. Juraj Zápražný - Riesling Jasová, neskorý zber 2013
Víno má reduktívny odtieň žlto-zelenej farby. Vo vôni jemný náznak vinohradníckych broskýň, rozkvitnutá lipa a plásty včelieho medu. Chuť pôsobí šťavnato, je ovocno-svieža s prítomnosťou žltého dužinatého ovocia. V dochuti sa smelo ihrajú pikantné kyseliny.