1. Rebenhof - Riesling Urziger Würzgarten von Wurzelechten Reben Trocken 2013 (suché)
Exkluzivita tohto vína spočíva v tom, že hrozno pochádza z pôvodnej, nezaštepenej výsadby Rieslingu, pretože v tejto oblasti neškodila fyloxéra viničová koncom 19. storočia. Posledná jedinečná oblasť s pôvodnou výsadbou Rieslingu sú vinohrady Scharzhofer vo Wiltingene, v oblasti Hornej Mosely – Saar.
Vo víne nájdeme známky minerality a výraznú stopu po bazovom kvete, decentné tóny španielskych pomarančov a grapefruitových kôstok, s ľahkou stopou bieleho korenia a lieskových orieškov. Vyvážené a harmonické víno z hľadiska obsahu kyselín, šťavnatosti a minerality.
O vinárstve:
Filozofia vinára Johannesa a jeho manželky Doris je veľmi jednoduchá a pritom prísna a zaväzujúca: Dobré víno hovorí samo za seba. „Zdravá pôda + zdravé hrozno = zdravé víno.“ Ürziger Würzgartens je jedna z najlepších oblastí Mosely, veľmi strmé až extrémne svahy, výborné orientácie vinohradov a jedinečná červená bridlica dávajú predpoklady na výrobu tých najlepších Rieslingov.
2. Deutschherren Hof - Riesling Alte Reben Trocken 2012 (suché)
Čistokrvný, plný a pravý moselský Riesling z najstaršieho 47-ročného vinohradu. Štavnatý, aromatický a minerálny. Hravé kyseliny, na pozadí silná minerálnosť, koncentrované a harmonické víno. Vhodné k ľahkej kuchyni, jedlám z rýb, suši alebo k jedlám z diviny v ľahších kuchynských úpravách.
O vinárstve:
Šiesta generácia vinárov rodiny Oberbillig v meste Trier vlastní jedny z najlepších vinohradov v tejto lokalite. Staré „Alte Reben“ vinohrady, ktoré budú mať čoskoro 50 rokov, špičkový vinohradnícky hon Burgberg, ktorý dáva vína s tými najvyššími hodnoteniami a veľmi kvalitné, jedinečné vína z vinice Deutschherrenköpfchen s najvyššou známkou Größes Gewächs – Grand Cru patria medzi elitu široko-ďaleko.
3. Peter Lauer - Fass 16 Trocken 2014 Natural (suché)
Víno Fass 16 je základný Riesling rodiny Ayler, ľahučký a pikantný. Podľa renomovanej degustátorky Jancis Robinson dosiahol vysoké bodové hodnotenie, a to 17 bodov z 20-tich. Výborný pre každodenné osvieženie, decentne ovocný, odporúčame k rybím špecialitám.
O vinárstve:
Podnikanie rodiny Lauer vo vinárstve sa začalo v roku 1830 v malej obci Ayl v povodí rieky Saar. Vinárstvo postupne prikupovalo vinohrady v tých najlepších lokalitách. Syn Florián si ctí tradície a vinárstvo produkuje vína výhradne podľa klasických postupov a noriem.