Editio Vinifera - degustačný set /6 fl./

Editio Vinifera - degustačný set /6 fl./
  • Výrobca: Wineshop.sk
  • Krajina pôvodu: Slovensko
  • Balenie: 6x0.75 L
  • Zbytkový cukor: suché
  • Minimálny počet kusov: 1
  • Víno obsahuje siričitany
95,50 €
za kus
Do 48 hodín u Vás

Zadajte počet kusov.

Slovenská enologička Edita Ďurčová v spolupráci so slovenskými vinohradníkmi a vinármi vytvorila produktovú líniu Editio Vinifera – vínorodá edícia. Pri jej zrode stála myšlienka vyzdvihnúť jedinečnosť slovenských vín v rámci spoločnej stredoeurópskej vinárskej identity. Ochutnajte unikátne slovenské vína z línie Editio Vinifera. V sete nájdete víná, ktoré sú výsledkom spolupráce Edity Ďurčovej s výnimočnými vinármi akými sú Miro Petrech, Margita a Ladislav Šebovci, Milan Pavelka, Mrva či Hacaj.


Set obsahuje:
1. VPS Pavelka a syn - Cuvée Pinot Tradition, značkové 2015
2. KARPATSKÁ PERLA  - Cuvée Devín, značkové 2016
3. KARPATSKÁ PERLA - Cuvée Nitria rosé, značkové 2016
4. KARPATSKÁ PERLA - Cuvée Nitria 2015
5. Chateau Belá - Premium Cuvée MIRUS 2013
6. Víno Hacaj - Editio Vinifera Pinot Noir, blanc de noirs


Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu. 

viac o produkte

1. VPS Pavelka a syn - Cuvée Pinot Tradition, značkové 2015
Pinot a Tramín patria k najstarším odrodám pestovaným v Karpatskej kotline približne od 14. storočia. V minulosti sa zvyčajne pestovali v zmiešaných výsadbách a vinifikovali spolu. Základom Cuvée Pinot Tradition je Pinot blanc, viacvrstvovosť a aromatickú komplexnosť mu dodávajú Pinot gris a Tramín červený. Hrozno pochádza z malokarpatských honov Tale, Bajzle a Grefty vinohradníka a vinára Milana Pavelku. Decentné kvetinovo ovocné arómy doplnené chlebovinkou, šťavnatá chuť a plnšie telo s vyváženou kyselinou predurčujú toto víno na podávanie s jedlom. 

Gastro odporúčanie: Ideálne sa snúbi s hubovým rizotom, cestovinami, grilovanou zeleninou a hydinou. Podávať pri teplote 10-12°C.

2. KARPATSKÁ PERLA  - Cuvée Devín, značkové 2016
Cuvée Devín je butikové víno, výsledok spolupráce nezávislej enologičky Edity Ďurčovej s výnimočnými vinohradníkmi a vinármi Margitou a Ladislavom Šebovcami a Milanom Pavelkom. Zhmotňuje rôznorodosť a pestrosť malokarpatských vinárskych tratí podčiarknutú príbuzenským prepojením novo vyšľachtenej slovenskej odrody Devín s Tramínom a Pálavou. Delikátna aróma ruží, marhúľ, byliniek a medu, lahodná ovocná chuť s pikantnou kyselinkou a dlhým korenistým záverom.

Gastro odporúčanie: Podávajte vychladené k hydine so sladko kyslou omáčku, k paštétam a syrom s bielou plesňou.

3. KARPATSKÁ PERLA - Cuvée Nitria rosé, značkové 2016
Základom tohto cuvée je spojenie Nitrie, novošľachtenca „šitého“ na mieru slovenského terroir, a francúzskej klasiky v podobe Merlotu, Cabernetu Sauvignon a Pinotu Noir (r.2015) resp. tradičnej stredoeurópskej odrody - Frankovky modrej (r.2016). Všetky pochádzajú z rodinných viníc Karola Motyku a manželov Margity a Ladislava Šebovcov. Výsledkom spolupráce týchto vinohradníkov a vinárov s enologičkou Editou Ďurčovou je limitovaná edícia vína reprezentujúca slovenskú jedinečnosť v rámci európskej vinárskej identity. Vonia po čerstvých malinách, v chuti je suché, sviežo ovocné a dobre vyvážené.

Gastro odporúčanie: Podávajte pri 10-12°C ako aperitív alebo k dusenej zelenine, hubám, jahňacine či k ovocným dezertom.

Tip na leto: Podávajte vo veľkej čaši, do ktorej vložíte za hrsť mrazených malín. 

4. KARPATSKÁ PERLA - Cuvée Nitria 2015
Jadrom cuvée je Nitria, jedinečná novo vyšľachtená pôvodná odroda, „ušitá“ na mieru slovenského terroir. Pochádza zo šenkvického honu Kozara Karola Motyku. Frankovka modrá, predstavujúca dávnu vinársku tradíciu v Karpatskej kotline, Cabernet Sauvignon a Alibernet dodávajú štruktúru a komplexnosť. Všetky tri sú z rodinného vinárstva Margity a Ladislava Šebovcov. Cuvée Nitria je elegantné víno s pikantnou ovocnosťoučiernych bobúľ, šťavnatou kyselinkou, poddajnými tanínmi a dlhým záverom. Nečírené, nefiltrované. Prípadný sediment nie je na závadu. 

Gastro odporúčanie: Odporúča sa podávať pri teplote 14-16°C po prevzdušnení v karafe. Hodí sa k prírodným úpravám mäsa, cestovinám so syrom alebo hubovému rizotu. 

5. Chateau Belá - Premium Cuvée MIRUS 2013
Cuvée MIRUS je butikové víno, výsledok spolupráce legendárneho vinohradníka a vinára zo Château Belá, Mira Petrecha, a nezávislej enologičky Edity Ďurčovej. Reprezentuje výnimočný terroir mužlianskeho vinohradu pozerajúceho sa na Dunaj. Nezvyčajné spojenie odrôd Pinot Noir, Lagrein, Cabernet Sauvignon a Alibernet - odlišných a pritom príbuzensky prepojených - prekvapí eleganciou,vyváženosťou a harmóniou.

Gastro odporúčanie: Podávajte ho k steakom a pokrmom z diviny. Nečírené, nefiltrované. Prípadný sediment nie je na závadu. Pred podávaním odporúčame prevzdušniť cez karafu.

6. Víno Hacaj - Editio Vinifera Pinot Noir, blanc de noirs
Butikové šumivé víno vyrobené tradičnou metódou druhotného kvasenia v tej istej fľaši, v ktorej sa uvádza na trh, je výsledkom spolupráce renomovaných vinárov Vlada Mrvu a bratov Hacajovcov a nezávislej enologičky Edity Ďurčovej. Základné víno bolo pripravené z hrozna pochádzajúceho z Čachtíc, spracovaného šetrným lisovaním „na bielo“. Vďaka pomalému prekvaseniu do sucha a nulovej dozáži jefiligránske, delikátne a svieže, s jemným, perzistentným perlením. 

Gastro odporúčanie: Podávajte ho dobre vychladené (5-8°C) ako aperitív, vynikne s jahodami a čerstvým syrom.

skryť popis
Nechajte nám email a získajte
5% zľavu!
..a už vám neuletí žiadna skvelá ponuka.
(Vstup na stránku od 18 rokov)