1. Sauvignon (Čachtice), akostné 2014
Víno žltozelenej farby, s bohatou vôňou ovocno-rastlinných tónov, najmä zrelých egrešov, zelenej broskyne, žihľavy a lúčneho medu. Víno s výrazným chuťovým vnemom, s dominujúcou chuťou egrešov, žihľavového extraktu a dužiny grapefruitu, s vábivými kyselinami a vyrovnanou, jemne korenistou dochuťou.
Gastro odporúčanie: k morským špecialitám aj sladkovodným rybám, najlepšie ku grilovanému halibutovi so špargľou na masle, ďalej k úpravám hovädzieho mäsa, najlepšie však k teľaciemu kolenu v paradajkovej omáčke, k chuťovo výraznejším šalátom a syrovým špecialitám, najmä z kozieho syra.
Ocenenia:
Vínne Trhy Pezinok 2015 - Zlatá medaila
2. Veltlínske zelené (Šenkvice), akostné 2014
Víno zelenožltej farby, s jemnou ovocnou vôňou zeleného ovocia a lúčnych kvetov. Chuť vína je lahodne ovocná, s jemnými kyselinami a horkastými odrodovými mandľovými tónmi. Fľašová zrelosť: 1 - 2 roky
Gastro odporúčanie: Podávať k teplým úpravám tresky a morského jazyka, k jednoduchším úpravám teľacieho, prípadne hydinového mäsa.
Ocenenia:
Sakura Japan Women`s Wine Award 2015 - Strieborná medaila
Vinalies Internationales Paris 2015 - Strieborná medaila
Vínne trhy Pezinok 2015 - Strieborná medaila
Víno TIRNAVIA 2015 - Strieborná medaila
3. Müller Thurgau (Vinodol), akostné 2014
Víno jemnej žltozelenkastej farby s pestrou škálou ovocných vôní, najmä citrusových plodov, s jemným muškátovým tónom. Chuť vína je šťavnato ovocná, s ovocnosťou dužiny tropického ovocia zvýraznenou sviežimi citrusovými kyselinami.
Gastro odporúčanie: Podávať k jednoduchším úpravám rýb, ku gréckym šalátom s feta syrom, k iným zeleninovým šalátom, olivám a sušeným paradajkám.
Ocenenia:
Bacchus Madrid 2015 - Zlatá medaila
Vitis Aurea Modra 2015 - Strieborná medaila
4. Rizling vlašský (Kosihovce), akostné 2014
Víno svetlozelenej farby, s ovocnou vôňou pestrej palety citrusového ovocia a jabĺk, zvýraznenou pôsobivými zemitými tónmi. Chuť vína je preplnená šťavnatými dužinami citrusových plodov, so sviežimi kyselinkami a medovo-ovocnou dochuťou.
Gastro odporúčanie: k jednoduchším úpravám rýb, najlepšie k morskému vlkovi na grile s rukolou a bazalkovým pestom, taktiež k špecialitám z teľacieho mäsa a pikantnejším zeleninovým šalátom.
Ocenenia:
Vínne trhy Pezinok 2015 - Zlatá medaila
5. Frankovka modrá rosé (Dolné Orešany), akostné 2014 (polosuché)
Víno ružovej farby s pôsobivou ovocnou vôňou zrelého červeného bobuľového ovocia, najmä lesného malinčia. Chuť vína je lahodne ovocná s harmonickou štruktúrou kyselín, s ovocnosťou dozrievajúcich čerešní.
Gastro odporúčanie: Víno odporúčame podávať pri teplote 10 – 12°C. Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu.
6. Cabernet Sauvignon rosé (Vinodol), akostné 2014
Víno iskrivo ružovej farby, výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo-žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým doznievaním.
Gastro odporúčanie: Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu.
Ocenenia:
Vinalies Internationales Paris 2015 - Strieborná medaila
Vínne trhy Pezinok 2015 - Zlatá medaila
Víno TIRNAVIA 2015 - Strieborná medaila
Mondial du Rosé 2015 - Strieborná medaila