6 fliaš z archívu Mrva&Stanko + DARČEK

6 fliaš z archívu Mrva&Stanko + DARČEK
  • Výrobca: Mrva & Stanko
  • Krajina pôvodu: Slovensko
  • Balenie: 6x0.75 L
  • Minimálny počet kusov: 1
  • Víno obsahuje siričitany

Je nám ľúto, toto víno je momentálne vypredané. Skúste sa zastaviť neskôr, alebo si pozrite ostatné vína z tohto vinárstva.

Nepremeškajte príležitosť získať darček, z ktorého padne sánka nie jednému milovníkovi vína: LIMITOVANÝ set vín, ktorého máme k dispozícii len 10ks je zostavený z archívu vinárstva a obsahuje 6 fliaš vynikajúceho vína od obľúbených majstrov vinárov Mrva&Stanko. K tomu pribalíme aj krásne DVD "Ako sa robí víno" a aby toho nebolo málo, dostanete aj profi vývrtku. Všetko zabalené v perfektnej masívnej bedni s logom vinárstva. 

V tomto balení sa nachádza lahodný polosuchý CABERNET SAUVIGNON ROSÉ 2014, polosladký MUŠKÁT ŽLTÝ 2014,  terroirový WMC RIZLING RÝNSKY 2013, krásne cuvée WMC HRON-VÁH-RIMAVA-RUDAVA 2011, nádherne suché CHARDONNAY 2012 z Čachtíc a dnes už archívne RULANDSKÉ MODRÉ 2007. 



 

viac o produkte

1. Cabernet Sauvignon rosé, akostné 2014 - polosuché

Víno iskrivo ružovej farby, výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo- žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým doznievaním.

Gastro odporúčanie: Víno sa podáva pri teplote 10 – 12°C. Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu.

2. Muškát žltý 2014 - polosladké

Živý zelenkavo-žltý farebný odtieň vína, po ňom očarujúca harmonická vôňa kvetov divokej ruže, medu lúčnych kvetov a korenia sú esenciou, ktorá naplno vyjadruje filozofiu moderného spracovania hrozna populárnej aromatickej odrody a zachovanie prirodzeného temperamentu vína. Muškátová ovocná chuť je v rovnováhe s vôňou. Na záver ju dopĺňa pikantná.

Gastro odporúčanie: Víno odporúčame podávať pri teplote 9 - 10 °C ako aperitív. Vynikajúco dopĺňa chuť špecialít stredomorskej kuchyne, cestovinové šaláty, rybie rizotá, mäkké čerstvé syry s hroznom a kuracie soté s rozmarínom a ryžou.

3.  WMC Rizling rýnsky Vin De Terroir* - Vinodol, výber z hrozna 2013 

Víno žltozelenej farby výraznejšieho odtieňa, s delikátne korenistou a noblesne ovocnou vôňou, najmä hrozienok a dužiny zrelých jabĺk, zvýraznenou arómou tmavého medu. Chuť vína je plne ovocná, so šťavnatou ovocnosťou jabĺk a dužín citrusového ovocia, s osviežujúcimi kyselinami a dlhou dochuťou.

Gastro odporúčanie: Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 13 °C

4. WMC Cuvée Hron-Váh-Rimava-Rudava, Vin De Terroir* - Dolné Orešany , akostné 2011

Odrody Hron, Váh, Rimava, Rudava, tzv. „modré rieky“ patria medzi slovenské novošľachtence, ktoré vyšľachtila Dorota Pospíšilová. Víno tmavorubínovej farby a komplexnej podmanivej vône čiernych ríbezlí a tmavého lesného ovocia, najmä čučoriedok a černíc, obohatenej o tóny grafitu, tabaku, kávy a borievky. Chuť vína prekypuje zamatovou bohatosťou, s ovocnosťou tmavého bobuľového ovocia, delikátnou korenistosťou, úžasnými ovocno-koňakovými tónmi, vynikajúcou štruktúrou kyselín a tanínov a skvelou chuťou.

Gastro odporúčanie: Víno odporúčame podávať po dekantácii v časovom odstupe minimálne 1 hodiny o objeme 500-700 ml pri teplote 16 – 18 °C.

5. Chardonnay, výber z hrozna 2012

Víno žltej farby jemnejšieho odtieňa, s decentnou ovocnou vôňou tropického ovocia, najmä a pomaranča a s vôňou arašidových orieškov a včelích plástov. Chuť vína je noblesne ovocne delikátna, prepletená sviežimi kyselinami, s presvedčivou a dlhou ovocnou chuťou.

Gastro odporúčanie: Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 13 °C k morským špecialitám, najlepšie ku krevetám alebo carpacciu z tuniaka, či bravčovému mäsu na rôzne spôsoby.

6. Rulandské modré, akostné 2007

Víno tehlovo rubínovej farby, s vôňou podmanivej ovocnosti, najmä maliny, slivky a ďatle, s podtónmi vône malinčia a muškátového listu a s nádhernou odrodovou ovocnou sladkosťou. V chuti je víno príťažlivo štrukturované, s bohatou ovocnosťou najmä černíc a sliviek, s pôsobivou zamatovosťou, osviežujúcimi kyselinami a s dlhou šťavnatou ovocnou dochuťou.

Gastro odporúčanie: Víno odporúčame podávať pri teplote 15-16 °C k rôznym úpravám hydinového alebo mäsa, najlepšie k pečenému bažantovi alebo holubovi s plnkou z vnútorností alebo kačacím prsiam na mede a glazírovanou mrkvou, taktiež k zrelým bielym a tvrdým syrom.



*  Vin De Terroir: Víno, ktoré je vyrobené z hrozna pochádzajúceho len z jedinej polohy, ktorá dodáva vínu jeho nezameniteľnú, jedinečnú a typickú charakteristiku.













 

skryť popis
Nechajte nám email a získajte
5% zľavu!
..a už vám neuletí žiadna skvelá ponuka.
(Vstup na stránku od 18 rokov)