Červené vína SLOVENSKO - výber someliera /6 fl./
Výrobca | Vino.sk |
---|---|
Krajina pôvodu | Slovensko |
Oblasť pôvodu | Rôzne |
Balenie (Litrov) | 6x0.75 |
Servírovacia teplota (°C) | 16-18 |
Farba vína | Červené |
Siričitany | Víno obsahuje siričitany |
Minimálny počet kusov | 1 |
V posledných rokoch prežíva červené víno na Slovensku doslova renesanciu. Naši vinári dokážu ponúknuť svojim zákazníkom skvostné vína prvotriednej kvality, porovnateľné s najlepšími vo svete. A to je dobrá správa pre každého milovníka červeného vína!
Náš somelier dostal za úlohu vybrať tie najlepšie slovenské červené vína. V tejto jedinečnej nádielke si prídu na svoje milovníci guľatých telnatých vín plných čokoládových tónov a trieslovín, ale aj tí, ktorí zbožňujú šťavnaté vína plné višní a lesných plodov. Ochutnajte a posúďťe, či sa vaše chute zhodujú s chuťami odborníka.
Set obsahuje:
1. Pivnica Čajkov
Dunaj KRUHE 2014
2. Vinárstvo Kasnyik
Frankovka modrá Strekov 2015
3. Rodinné vinárstvo Korbaš
Cabernet Sauvignon-barrique, D.S.C 2013
4. Karpatská perla
Pinot Noir KARPATSKÁ PERLA, výber z hrozna 2012
5. Vysoké pole
Skalický rubín
6. Vinárstvo Rariga
Cabernet Sauvignon - barrique, výber z hrozna 2013
Preferujete radšej biele vína? Somelierov výber bielych vín zo Slovenska nájdete tu!
Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.
Vino.sk
Slovensko
Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií.
Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:
1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
6. Tokajská vinohradnícka oblasť
Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >
1. Pivnica Čajkov - Dunaj KRUHE 2014
Mohutný Dunaj z Čajkovskej Deberči, ktorý svoj charakter čerpá z redukovaného a prezretého hrozna. Mesiac nakvášal na kadi a dva roky zrel v drevených sudoch. Lekvárové tóny sú doplnené šťavnatou chuťou lesného ovocia. Mineralita v dochuti je znakom tufového podložia vulkanického pôvodu.
2. Vinárstvo Kasnyik - Frankovka modrá Strekov 2015
Toto víno má intenzívnu vôňu, kde sú tóny prezretého ovocia doplnené štipkou korenia. Svieže kyselinky tvoria základ viacvrstevnatej a pevnej štruktúry tela. Dochuť je výrazná, korenistá až pikantná. Víno s pevným charakterom a archivačným potenciálom!
3. Rodinné vinárstvo Korbaš - Cabernet Sauvignon-barrique, D.S.C 2013
Víno zrelo 12 mesiacov v nových barikových sudoch, nie je filtrované a prípadná jemná usadenina vo fľaši nie je závadou.
Ocenenie:
Biel Vinalia 2016 - Zlatá medaila
4. KARPATSKÁ PERLA - Pinot Noir KARPATSKÁ PERLA, výber z hrozna 2012
Víno pochádza z vinice Suchý vrch pri Šenkviciach. Ročník 2012 bol na Slovensku jedným z najlepších pre červené vína. Po dvojročnom zrení vína (z toho 6 mesiacov vo francúzskych barikových sudoch) si môžete vychutnať tohto príkladného zástupcu odrody Pinot Noir v jeho ušľachtilej elegantnej podobe. Víno má jemnú rubínovú farbu s tehlovočerveným okrajom. Vo vôni prevládajú tóny čerešňového likéru s príťažlivou vôňou dobre zapracovaného dubového suda. Chuť plná vnemov z krásne zapracovaného dubového suda spolu s ovocnými tónmi červeného kôstkového ovocia. K tomu vyvážené taníny a dokonalá harmónia.
Ocenenia:
Prague Wine Trophy 2015 - Zlatá medaila
Mondial des Pinots - Strieborná medaila
5. Vysoké pole - Skalický rubín
Skalický rubín je vyrobený metódou „solera“, teda kupážou troch po sebe nasledujúcich ročníkov - 2013, 2014, 2015. Farba, vôňa, chuť: Rubínovo červená farba, vyvážená vôňa kompótových čerešní podporená pikantnosťou červeného korenia. Chuť je unikátna pre svoju kombináciu korenia, minerality, ovocia a dreva, ktoré sa navzájom vyvažujú do príjemnej harmónie. Štruktúra je skorej stredne plná, čo napomáha dobrej a ľahkej pitelnosti.
6. Cabernet Sauvignon - barrique, výber z hrozna 2013
Cabernet Sauvignon je výnimočná odroda červených vín. Ponúkané víno je jemne zamatovej arómy a príjemnej trpkosti. Môžete v ňom postrehnúť chuť a vôňu čiernych ríbezlí, černíc a sušených sliviek. Zrením jeho kvalita narastá.