ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Pinot blanc vs. Pinot gris /6 fl./

Viac informácii
Výrobca Vino.sk
Krajina pôvodu Slovensko
Balenie (Litrov) 6x0.75
Servírovacia teplota (°C) 9-11
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Vypredané
Do 48 hodín u vás
65,04 €

V tomto degustačnom sete nájdete skvelé slovenské vína klasických burgundských odrôd Rulandské biele (Pinot blanc) a Rulandské šedé (Pinot gris). Porovnajte a vyberte svojho favorita!

Set obsahuje:
1. Vinárstvo Šimonovič - Pinot Blanc, výber z hrozna 2015
2. Rodinné vinárstvo Korbaš - Pinot blanc, Sur-lie, akostné odrodové 2015
3. Repa winery - Pinot Blanc Oaked, D.S.C. Pezinok 2014
4. Víno Rariga - Pinot Gris D.S.C. 2016
5. Vinkor - Rulandské šedé, výber z hrozna 2016
6. Pivnica Čajkov - Rulandské šedé „na šupkách“, akostné odrodové 2016

Víno je možné dodať aj v drevenej bedni, ktorú zakúpite tu.

Vino.sk


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Pinot blanc vs. Pinot gris /6 fl./
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


1. Vinárstvo Šimonovič - Pinot Blanc, výber z hrozna 2015

Vynikajúce víno ocenené na medzinárodných súťažiach. Príjemne nás prekvapí vôňa po sušenom ovocí, kandizovanom ananáse a marhuli. V chuti pociťujeme ananás a v závere krásny, šťavnatý, bylinkový finish.

Ocenenia:
Bacchus de Oro Madrid 2016 - Zlatá medaila
Vinalies-Internationales v Paríži 2016 - Strieborná medaila

2. Rodinné vinárstvo Korbaš - Pinot blanc, Sur-lie, akostné odrodové 2015

Víno s mohutnou zlatou farbou. Aróma vína je expresívna a dominuje v nej prezretý ananás, jemná vanilka a strúhaný kokos. Chuť je plná a krémová vďaka metóde Sur-lie s dlhým šťavnatým koncom.

3. Repa winery - Pinot Blanc Oaked, D.S.C. Pezinok 2014

Intenzívna ovocná aróma prezretého žltého ovocia doplnená o toastovo - krémový tón s kokosovou koncovkou sú znakom vyzrievania v barikových sudoch. Tento pinot zrel v 400 litrových barikoch na svojich jemných kvasničných kaloch (metóda Sur lie) počas 10 mesiacov. Chuť je plná, pikantná a zároveň svieža s príjemnou kyselinou, ktorá je zárukou dlhovekosti tohto vína.

Ocenenia:
Prague wine Trophy (CZ) 2015 - strieborná medaila

4. Víno Rariga - Pinot Gris D.S.C. 2016

Ponúkané víno je zlatistej farby a má príjemnú kvetinovo-ovocnú vôňu. Chuť je svieža a vyvážená s jemnými tónmi pomarančového medu a hrušky. Je silné a ohnivé, ale súčasne harmonické, dokáže spojiť charakteristickú chuť a vôňu s vyšším obsahom alkoholu. Zrením v sude alebo vo fľaši sa jeho vlastnosti ďalej zušľachťujú.

5. Vinkor - Rulandské šedé, výber z hrozna 2016

Víno krásnej žltej farby a zlatistého odtieňa, ktoré Vás očarí noblesnou komplexnou ovocnou vôňou s podtónmi hruškového nektáru. Chuť vína je bohato ovocná, plná s dominanciu prezretej marhule, manga a žltého melónu, s korenistou pikantnosťou a elegantnou dlhotrvajúcou dochuťou.

Gastro odporúčanie: Ideálne podávať pri teplote 10-12°C k špecialitám z bieleho mäsa, k rybám a šalátom.

Ocenenia:
Vitis AUREA 2017 - Zlatá medaila

6. Pivnica Čajkov - Rulandské šedé „na šupkách“, akostné odrodové 2016

Víno pre tých, ktorí majú radi výzvy. Hrozno týždeň kvasilo na šupkách a následne zrelo 6 mesiacov v drevených dubových sudoch. Výsledkom je medeno-ryšavá farba s pomarančovými odleskami. Vo vôni dominujú kvety a čerstvo vytlačená hroznová šťava s kvapkou medu na záver.