ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA PRVÝ NÁKUP!


Nechajte nám svoj email a okrem toho, že Vám už neuletí žiadna skvelá ponuka, pošleme Vám kód so zľavou na Vašu prvú objednávku.

(Vstupom na stránku potvrdzujete, že máte aspoň 18 rokov)
Košík ( 0 )

Hroznový mušt (biely)

Viac informácii
Zvyškový cukor sladké
Výrobca Matyšák - Víno Matyšák
Odroda Cuvée
Krajina pôvodu Slovensko
Oblasť pôvodu Malokarpatská
Balenie (Litrov) 0.75
Servírovacia teplota (°C) 11-13
Farba vína Biele
Siričitany Víno obsahuje siričitany
Minimálny počet kusov 1
Dostupnosť:Skladom
Do 48 hodín u vás
4,40 €

Lahodná chuť hroznového muštu, v spojení s jeho až takmer zázračnými účinkami na zdravie, je hlavným dôvodom, prečo sa vo Víne Matyšák rozhodli tento nápoj vyrábať.

Matyšák - Víno Matyšák

Nefalšovaná rodinná firma, ktorá rozšírila počet slovenských výrobcov vína už v roku 1989. Výlučne vlastný kapitál, vinárske tradície rodinných predkov, húževnatá, tvrdá ale zároveň poctivá práca zaradila následne firmu Matyšák v posledných rokoch medzi popredných producentov vína v SR.

Produkcia 50 tisíc litrov vína v začiatkoch je už dnes minulosťou. Nový výrobný podnik s najmodernejšou technológiou výroby, postavený na „zelenej lúke" a uvedený do prevádzky v auguste 2003 má dnes kapacitu 1,5 milióna litrov.

Firma Matyšák patrí medzi neoficiálne výhlásených 7 vinárskych princov, ktorí sú kvalitatívnymi vinárskymi lídrami na Slovensku. Meno Matyšák nájdete aj v personálnej encyklopédii „Who is who in SR“ v jej II. vydaní. Firma všetkými svojimi aktivitami podporuje zvyšovanie úrovne kultúry konzumácie vína na Slovensku a vzorne reprezentuje schopnosti naších ľudí v tomto odbore aj v zahraničí.


Write Your Own Review
Chystáte sa hodnotiť: Hroznový mušt (biely)
Vaše hodnotenie:
DAJTE VEDIEŤ OSTATNÝM VÁŠ NÁZOR A ZÍSKAJTE 5% ZĽAVU NA ĎALŠÍ NÁKUP!
(pre získanie zľavy je potrebné byť prihlásený na svoj účet)

Slovensko

Dôkaz o pestovaní viniča a výrobe vína na našom území pochádza z 7. – 6. storočia p. n. l. Z týchto rokov pochádza zatiaľ najstarší nález – sedem vinohradníckych nožov a hlinená nádoba na víno. Teda prvými výrobcami vína na našom území boli Kelti. Po nich prišli na naše územie Rimania a v tomto období sa začína na našom území pestovať vinič intenzívnejšie. Slovania pokračujú v pestovaní hrozna a výrobe vína po príchode do Karpatskej kotliny na základe keltských no najmä rímskych tradícií. 

Podľa údajov MP SR má Slovensko v súčasnosti 22.000 ha registrovaných vinohradov, z toho len 16.000 ha je obhospodarovaných a 12.000 ha rodiacich. Vinič sa pestuje v šiestich vinohradníckych oblastiach:

1. Malokarpatská vinohradnícka oblasť
2. Nitrianska  vinohradnícka oblasť
3. Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
4. Východoslovenská  vinohradnícka oblasť
5. Južnoslovenská  vinohradnícka oblasť
6. Tokajská  vinohradnícka oblasť

Viac o histórii vinohradníctva na Slovensku sa dozviete tu >


Ak si želáte nápoj poslať ako darček, dajte nám vedieť do komentáru k objednávke. Priložíme k nemu zdarma blahoželanie s Vaším textom.